Nem indul az iPhone-od?

Lehet, hogy a tárhellyel van a gond

Manapság nem nehéz felhasználni az eszközeink tárhelyét. A sok fotó, letöltött fájlok vagy a nagy alkalmazások könyörtelenül falják telefonunk értékes bájtait. Ez nem is lenne gond, erre van az SD kártya (már ahol) vagy a felhőtárhely, azonban a felhasználók nagy része még mindig nincs tisztában ennek fontosságával.

A következmény

„Na de ez miért baj, majd törlök, ha kell, nem?”

Androidon talán. Bár ott is visszatérő probléma, hogy ha le is törölsz nagy fájlokat vagy alkalmazásokat, akkor is megmarad a rendszermemóriában vagy a folyamat nem szabadított fel akkora helyet, mint számítottunk rá, és a helyzet az, hogy az előbbiekben említett SD kártya egyre kevesebb gyártó által preferált.

„Na és az iPhonennal mi lehet a baj? “It just works.””

Nem egyszer fordult elő, hogy ügyfeleink el nem induló iPhone-nnal jönnek be hozzánk. Csak logózik és logózik, de a rendszer nem indul. Ennek rengeteg oka lehet, de mégis az egyik leggyakoribb, és amire nem is gondolna az ember, az az, hogy betelt a tárhelye.

Ugyanis az Apple nem jelez eszközein a betelő tárhely kapcsán (pedig ha az iCloud telik be, azt nem rest az arcodba tolni..) és egy idő után, ha nincs elegendő tere a rendszer indításhoz, hajlamos azt teljesen mellőzni.

A megoldás

Kissé becsapós az alcím, ugyanis nem minden esetben megoldható a probléma. Lehet, hogy szoftveresen vagy alaplapi szervizeléssel a behozott készülékek többségén tudunk javítani és sürgős adatmentésre bíztatni az ügyfelet, de vannak iPhone-ok, amik csak újratelepítéssel indíthatók el, ami azért komoly gond, mert ilyenkor AZ ADATOK ELVESZNEK.

Ne legyél a következő!

A tengernyi indok közül csak egyet részleteztem, de hidd el, van még több is.

Érdemes előfizetni felhőtárhelyre (iCloud, Google Drive) vagy legalább kép mentéseket végezni (Apple Photos, Google Photos) akár online, akár külső tárhelyre otthon, hogy VELED NE FORDULJON ELŐ!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Köszönjük, hogy segíted munkánkat!

Hol hallottál rólunk?