A használt telefonok is jók? Hogy működik ez?

A digitális piacon való böngészés során gyakran találkozhatunk a „Használt” és „Új” kifejezésekkel, de a „Felújított” és „Gyári felújított” is megjelenik, ami külföldön, különösen a „refurbished” szóval, nagy népszerűségnek örvend. De vajon mit takarnak ezek a fogalmak, és miért lenne érdemes fontolóra venni őket?

Új: Garancia és biztonság

Az „új” termékek esetében általában tisztában vagyunk a helyzettel: bontatlan csomagolás, aktiválatlan állapot, és hosszú gyártói garancia. Ritkán fordul elő hiba, és a termék gyakran még évekig hibátlanul működik.

Használt: Elhasználva vagy csak használt?

A „használt” szó sokakat megijeszt, pedig nem feltétlenül kellene. Ezek a termékek már valakinek a tulajdonában voltak, de nem elhasználtak. Sok vásárló vigyáz a készülékeire, például azonnal tokba és fóliába burkolja azokat, így a készülék újszerű állapotnak örvend akár éveken keresztül.

Hibás? Olyan nincs.

Miután a használt eszközök hozzánk kerülnek, alapos teszteken esnek át, és csak hibátlanok kerülnek a polcokra. Garanciát vállalunk minden termékünkért, így nincs kockázat a vásárlók számára és a mi lelkiismeretünk is tiszta.

Felújított: Új Élet Régi Eszközöknek

Amikor egy termék nem teljesíti a teszteket, jön a „felújított” fázis. Cégünk házon belül végzi a szükséges javításokat, beleértve az akkumulátor, kijelző vagy töltőcsatlakozó cseréjét is. Ezek a termékek modulárisan javítottak, tehát cserélt alkatrészeket tartalmaznak. A felhasznált alkatrészek jó minőségűek és a garanciát ugyanúgy vállaljuk rá.

Gyári Felújított: A Gyártó Javít

A „gyári felújított” azt jelenti, hogy a gyártó saját eredeti alkatrészeivel végzi a javítást, és gyártói garanciát is biztosít a felújított termékekre. Például az Apple „refurbished” termékei nagyon népszerűek és azok is ilyen garanciával rendelkeznek.

Remélhetőleg ez a cikk segít eligazodni a vásárlás során látott kifejezések között. Ne feledje, mindegyik lehetőség értékes és megbízható lehet, attól függően, hogy mire van szüksége. Jó vásárlást kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Köszönjük, hogy segíted munkánkat!

Hol hallottál rólunk?