Egyre nagyobbak a telefonok

A kijelzőméretekben bekövetkezett változásokat figyelembe véve érdekes megfigyelni, hogy míg korábban a 4-5 hüvelykes kijelzők voltak a menők, manapság már a 6 hüvelykes kijelzők számítanak átlagosnak, sőt, kisméretűnek. Ez az átalakulás részben az online tartalmak, játékok és alkalmazások folyamatos fejlődésének köszönhető, melyek igénylik a nagyobb kijelzőt a kényelmesebb használathoz.

Kezdjük az iPhone 12 Minivel. A 2020-as év egyik legvárva-várt modellje volt, hiszen az Apple először lépett vissza a kisebb kijelzővel rendelkező telefonok irányába az újabb korszakban. Azonban annak ellenére, hogy nagy volt az előzetes érdeklődés, a végleges eladások számában meglehetősen alul teljesített. Ennek okai között szerepelhet az, hogy a fogyasztók egyre inkább a nagyobb kijelzős modelleket preferálták.

Még 1-2 gyártó, mint a Samsung Galaxy S és az Asus Zenfone széria valóban tartja magát a piacon, és kisebb méretű okostelefonokkal kápráztatja el a felhasználókat, így ezek a modellek nemcsak a kijelzőméretekben, hanem a teljesítményben és designban is versenyképesek maradnak.

Összességében a kisméretű telefonok piacának lassú eltűnése egyértelműen látszik. A legtöbb gyártó már teljesen elhagyta ezt a kategóriát, mivel az eladások nem mutattak növekedést, és a gyártási költségek nem hoztak elegendő profitot.

Az egyetlen megoldás talán a hajlítható kijelzőkben lesz, de ez majd egy következő cikk…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Köszönjük, hogy segíted munkánkat!

Hol hallottál rólunk?