A Titánium megjelenése az okostelefonokban

Az új iPhoneok megjelenése mindig is nagy várakozást keltett, ám ezúttal még nagyobb figyelem övezte, mint korábban bármikor. Az egyik fő oka ennek az volt, hogy a Pro készülékek új kivitelben, titániumból készültek – vagyis hát a keret.

NA DE MIÉRT IS?

A titánium mindig is népszerű fém volt a fogyasztók körében, és mostantól a mobiltechnológiában is megtalálható lesz. Ezek az eszközök azoknak szólnak, akik értékelik a könnyű és minőségű fém megjelenését, és hajlandóak a prémium árat ki is fizetni érte.

A Samsung és a Xiaomi is követte az Apple példáját, így legújabb csúcskészülékeikben már a titánium felhasználására tértek át – S24 Ultra. Ez azt mutatja, hogy a gyártók is elismerik a titánium előnyeit és vonzó tulajdonságait – meg persze nem is szeretnének lemaradni az Apple által bemutatott legújabb trendekről.

EGY KIS TÖRTÉNELEM

A Titánium ipari felhasználásán kívül a karórákban jelent meg először, konkrétabban már 1970-től komoly rajongótábora van a pehelysúlyú anyagnak.

Egy elég nagy ugrás után 2017-ben az okostelefonok terén az első titánium keretes készülék az „Essential PH-1” volt, ám sajnos ezen a prémium anyagon kívül komoly problémái miatt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket szegény készülék.

Az okosórák terén viszonylag későn jelent meg a titánium. Az első ilyen készülék csak 2021-ben látott napvilágot, de azóta a fogyasztók körében rendkívül népszerűvé vált. Az egyik legkiemelkedőbb példa erre a Samsung Galaxy Watch 5 Pro, amely elsőként mutatott natúr titánium színt a közönségnek.

AZ ÁRAZÁS…

Bár ezek az új, titániumból készült okoskészülékek árukban a prémium kategóriát képviselik, mégis sokakat meggyőznek az anyag által nyújtott előnyök.

Neked mi a véleményed erről? Van értelme vagy csak egy újabb gimmick?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Köszönjük, hogy segíted munkánkat!

Hol hallottál rólunk?