Egér vagy “tapipad”? A Logitech válaszol.

Sokak számára az egér és a touchpad közötti választás olyan hétköznapi döntés, amit talán nem vesszük eléggé komolyan. Azonban a Logitech Ergonómiai Laboratóriumának tanulmánya egyértelműen rávilágít arra, hogy a külső egér használata nem csak kényelmi szempontból, de produktivitás és fizikai jóllét szempontjából is jelentős előnyökkel jár.

A Logitech tanulmányai

A Logitech Ergonómiai Laboratóriumi tanulmány résztvevői között végzett kutatás során megdöbbentő eredmények születtek. Azok, akik külső egeret használtak, 50%-os produktivitás növekedést tapasztaltak a touchpad-hez képest. Ez a szám minden bizonnyal felkelti az érdeklődést azokban, akik a hatékonyságra helyezik a hangsúlyt munkájuk során.

Sebesség és precizitás

Az adatok azt mutatják, hogy az egérrel végzett munka során 30%-kal nőtt a sebesség. Az átlagos mozgási idő alapján az összes eszköz esetében az egérrel végzett feladatok gyorsabb befejezése egyértelmű. Tehát, ha az idő számít, egy külső egér használata nemcsak kényelmes, de gyorsabb munkavégzést is eredményez.

Ergonómiai előnyök

A tanulmány kiemelte az ergonómiai különbségeket is. A külső egerek ergonomikusabbak, mint a touchpad-ek, és ezáltal jobb összkomfortérzethez vezetnek. A touchpad használatakor a résztvevők nyak- és váll és alkar izmaiban sokkal nagyobb aktivitást tapasztaltak. Mindez fokozott fáradtságot és későbbi fájdalmakat eredményezhet.

Összegzés

A Logitech tanulmánya alapján egyértelmű, hogy a külső egér használata érdemes befektetés mind a produktivitás, mind a fizikai jóllét szempontjából. Azok, akik precíz és gyors munkavégzésre törekszenek vagy az egész napot laptop előtt töltik, mindenképpen fontolják meg a külső egér beszerzését. Így a kérdésre adott válasz egyértelműen: egér, mind a hatékonyság, mind az ergonómia terén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Köszönjük, hogy segíted munkánkat!

Hol hallottál rólunk?